Ovu biljku ODMAH stavite u kuću: Sve će nabolje krenuti i privući novac u dom!

11 Feb 2018
Advertisement

Ukoliko i vi vjerujete u predavanja koji je stari narod pričao, evo još jednog – bilo je uvriježeno mišljenje kako ova biljka može biti uveliko korisna. Ova biljka u većoj mjeri pomaže privući u vaš dom novac i sreću, a ne škodi da je stavite u dom. Ov ostaro narodno vjerovanje povezano je sa Feng šui tradicijom i u azijskim područjima prenosi se već generacijama.

Ova vrsta biljke u dom donosi bogatstvo i pozitivnu energiju. Možete je i na posao ponijeti sa sobom, budući da je mala i nije ogromna da bi vas ometala u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i bilo koji dnevnih obaveza.

Biljke ukupnom blagostanju doprinose, a koje se nalaze u vašem domu, dok zelena boja ima snažan utjecaj na smirivanje vaše duše. Biljka po nazivu Crassula ovate najpoznatija je po vjerovanju naroda.

Vuče prijeklo iz Južne Afrike, a može i do tri metra u visinu narasti. Ova posebna biljka za koju se vjeruje da privlači novac, dobila je naziv po listovima ovalnog oblika koji na kovanicu novca podsjećaju. Prema feng šui vjerovanju, biljka sa treba sa desne strane ulaznih vrata držati da bi se privukao novac.

Ova vrsta biljke je također pogodna i za bonsai.

Slijedite li vi feng šui?

 

Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME