OD NOVOG RADARA STRAHUJU SVI VOZAČI: Policija ne mjeri samo brzinu nego i ovu najbitniju stvar

09 Mar 2018
Advertisement

Popularna kompanija iz Amerike, ComSonics koja dolazi iz Virdžinije je nedavno napravila sjajni uređaj koji izgleda kao da je obični radar policijski kako bi očitao brzinu, ali ovo je uređaj koji ima mogućnost dao čita frekvencicju slanja SMS poruka, odnosno prijenosa podataka, te razgovora na mobilni telefon.

Veoma je opasna ukoliko biste pisali i slali SMS dok vozite, ili telefoniranje bez hands-free opreme, to je mnogo i strogo kažnjivo, to može da ima i tragične ishode, zbog toga se morate zapitati da li trebate razgovorati ili slati poruke dok vozite.

Obično, takve vozače je policija kažnjavala samo onda kada bi ih uspjela uhvatiti na djelu, ili u nekom razgovoru. Ili ako šalju SMS, ali sada će sa ovim radarom da olakšaju sebi mnogo posao, neće imati više takvih problema.

Ovaj radar koji će hvatati mobilne telefone se zove Sniffer Sleuth II, on tačno može da očita da li ste vi slali mailove, pisali SMS ili ste razgovarali na mobilni telefona,

Američka policija je dobila ovaj radar na testiranje, a na tržište će se pustiti tek onda kada prođe neke dodatne provjere, i dok se uskladi sa zakonima, da se ne bi narušila prava na vašu privatnost i takav uređaj će vjerovatno da bude koristan za policiju.

Pogotovo u onim državama gdje se smije razgovorati tokom vožnje, dok SMS ne smijete slati. Ovo je sigurno prava stvar za policiju, a pitanje kada će doći na naše područje. Za sad Amerikanci će prvi da istestiraju ovo, a tek onda ostale zemlje dolaze na red.

Izvor: Mediji/RS

Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME