I MUSLIMANI VOLE ISUSA: Ovih 6 stvari niste znali o Isusu u Islamu!

07 Jan 2018
Advertisement

Kao što je poznato, Božić je blagdan koji obilježava rođenje Isusa i predstavlja veliko vjersko slavlje za sve kršćane širom svijeta.

Međutim, malo ljudi zna da je Isus važna ličnost u Islamu iako muslimani ne slave Božić.

Jeste li znali ovih 6 stvari o Isusu i Islamu:

-Isus, Marija i anđeo Gabrijel spominju se i u Kur’anu kao i Adam, Noa, Abraham, Mojsije i mnogi drugi biblijski likovi.

-Muslimani vjeruju da je Isus (Isa u Islamu) Božiji Poslanik, da ga je rodila (djevica) Marija, te da će se vratiti na Zemlju prije Sudnjeg dana kako bi porazio Dedžala, također poznatog kao Antikrist. Sve ovo sigurno zvuči poznato kršćanima.

-Marija (Merjem u Kur’anu) je jedina žena po kojoj je cijelo poglavlje u Kur’anu dobilo naziv. Štaviše, Marija je jedina žena spomenuta po imenu u Kur’anu; sve ostale žene su spominjane u odnosu na druge ljude – Ademova žena, Musaova majka. Marija je više puta spomenuta u Kur’anu nego u Novom Testamentu.

-Kao i za ostale Božije Poslanike, muslimani i za Isusa kažu “Neka je Božiji mir s njim” svaki put kad ga spomenu.

-Kur’anska priča o Isusovom rođenju je istovremeno i priča o njegovom prvom čudu kada je progovorio u kolijevci i rekao da je Božiji Poslanik.

-Muslimani također vjeruju da je Isus činio čuda: Kur’an priča o nekoliko njegovih čuda, uključujući vraćanje vida slijepim osobama, liječenje gubavca i oživljavanje mrtvih.

Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME