Mladi dani crnogorskih političara: Vidjeli smo malog Aleksu, evo kako su izgledali ostali

15 Nov 2017
Advertisement

Nedavno smo u medijima imali priliku da vidimo fotografiju lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića iz dječačkih dana. Poruka uz fotografiju bila je da se Bečić devedesetih brčkao na crnogorskoj obali, dok su sa druge strane, kako kaže, čuveni “džeperaši” jurišali na Dubrovnik. Ekipa FOS-a izdvojila je neke od zanimljivih fotografija iz mladosti crnogorskih političara.

Evo kako su izgledali devedesetih godina.

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević vrlo je aktivan na društvenim mrežama, pa često dijeli fotografije svoje porodice i prijatelja. Među njima smo pronašli i njegovu fotografiju iz mlađih dana.

Sa prijateljima sa Fejsbuka fotografije je podijelio i lider GP URA Dritan Abazović.

“Odgovor na izazov Miološa Konatara.. ja i moja sestra… moja frizura prije minivala”, napisao je Abazović u opisu. Fotografija je izazvala gomilu pozitivnih komentara, a i sam Abazović u javnosti je poznat kao neposredan i duhovit političar. Ovaj Ulcinjanin od maja 2017. obavlja funkciju predsjednika URA-e, a bio je saradnik nevladinih organizacija iz oblasti, ljudskih prava, evroatlantizma i građanskog aktivizma.

Kako je izgledao kao dječak pokazao je i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

“Dok su džemperaši vodili ‘rat za mir’ predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je učio prva slova. U periodu dok su džemperaši i njihovo društvo doveli do rekordne svjetske inflacije, u periodu od oktobra 1993. do januara 1994. godine i do novčanice od 500 milijardi dinara, Aleksa Bečić je gledao crtane filmove”, navodi se u opisu fotografija koje su se pojavile na Fejsbuk stranici Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je već u 29. godini postao premijer, tada najmlađi u Evropi. Bio je komunistički omladinac i jedan od lidera socijalističke Crne Gore, obavljao je funkciju premijera u četiri mandata, a bio je i predsjednik države.

I dok je Bečić gledao crtane filmove, Đukanović je devedesetih bio predsjednik Vlade i izgledao je ovako.

Sa druge strane, jedan od čuvenih “džemperaša” Momir Bulatović, nekadašnji Đukanovićev prijatelj i saradnik a potom ljuti protivnik, očigledno je da se nije previše promijenio.

Bulatović je na posljednjim izborima pružio moralnu podršku prijateljima i liderima opozicionog Demokratskog fronta (DF), a spekulisalo se i o njegovom povratku na političku scenu. No, kako se čini, od toga nema ništa.

Bolji u sportu ili politici?

Neki od crnogorskih političara bili su i sportisti.

Lider Liberalne partije Andrija Popović bio je proslavljeni vaterpolista i jedan od najtrofejnijih crnogorskih sportista svih vremena. Sa vaterpolo reprezentacijom SFRJ osvajač je zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1984. godine, zatim zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 1986. godine i srebrnih medalja na evropskim prvenstvima 1985. i 1987. godine. Nastupajući za zagrebačku Mladost osvojio je dva Kupa evropskih šampiona 1989/90. i 1990/91.

Proglašen je za najboljeg sportistu Crne Gore 1985.

Zanimljivo je da je za FK Zeta davne 1983. godine nastupao i sadašnji gradonačelnik Podgorice, Slavoljub – Migo Stijepović. Te godie je ekipa iz Golubovaca osvojila Kup Srednje regije, ali je bila iza Ivangrada u crnogorskoj ligi.

(Fosmedia.me)

Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME