Mali broj zena zna ovih 13 trikova koji previse olaksavaju posao!

09 Oct 2017
Advertisement

Mi smo se okupili oko zivotnih trikova za pripremu hrane, čišćenje i organizovanje kuvanja.Neke od njih možda nikada niste ni znali.
1. Kako da brzo uklonite sjemenke iz povrća

Da biste brzo uklonili sjemenke od bundeve ili tikvice, koristite sladoled kašičicu. Njegova oštra ivica lako struže od sjemena iz povrća. Možete ga koristiti da se napravi tanko sječena salata.

2.Kako da uklonite višak masnih naslaga sa kuvane hrane.

Jelo koje ste kuvali ispostavi se da je neočekivano bogat, lako možete ukloniti višak masnoće pomoću nekoliko kockica leda i papirnih ubrusa. Zamotajte led u peškir i obrišite ga preko vrha hrane. Led će djelovati kao magnet, crtanje masti prema njoj se smrzne na tkivu.

3.Koristite foliju kao profesionalni kuvar

Da li vaša plasticna folija se proteže neravnomjerno i kida se? Držite ga u frižideru, kako profesionalni kuvari rade. Hladna hrana folija se ponaša bolje, lijepljenje i kidanje manje, što dovodi do manjeg poznatog osećaja ogorčenja.

4.Oljustite južno voće jednostavno i lako

Oljustite pomorandže, limun previše lako? Ne želite da uništite vaš manikir kopanjem tvrde i debele kore? Postavite ih u mikrotalasnoj za 20 sekundi i postaje mnogo lakše odvojiti ovo voće iz svojih omota.

5.Oljustite kuvana jaja

Dodaj sodu ili sirće u vodu koju kuvati jaja. Ove supstance su unutar skoljke i lakše ih ljuštiti.

6.Kako da procuri više soka iz vaseg voca

Da procurite poslednje kapi iz jednog limuna, prvo ohladite voće u frižideru, a zatim stavite ga u mikrotalasnoj za 15-20 sekundi.

7.Kako da rendate sir sa manje nereda

Stavite ga u zamrzivaču pola sata prije rendanjai. Sir stvrdne, a drži se rende.

8.Kako sijeckati luk bez suza

Zamrzivač ce vam pomoći ovdje. Stavite luk u trajanju od 30 minuta prije nego što ih sjeckate. Imajte na umu da je to samo vrijedno radite ako planirate da kuvate luk; Ne izlagati ovaj tretman ako želite da napravite salatu sa njima ili će izgubiti svoje krckanje.

9.Pametan način da provri pasta

Ako ne želite da lonac proključa dok ga ne gledate, stavite varjaču ili mikser preko vrha. Drvo će zaustaviti pjenu da ide preko ivice.

10.Kako ispeći cijelo pile

Kada pečete piletinu (ili drugu pticu) cijelu postavite je na grudi. To je zato što grudi sadrži većinu mesa; najbliži je na izvoru toplote, brže će se spremiti.

11.Pergament papir za kolacice

Ako nemate posebne kalupe za kolacice, koristite pergament papir umjesto toga. Ovaj metod ima dodatnu prednost u proizvodnji nestandardnih kolača, koji izgledaju mnogo interesantnije.

12.Pravi način da se zagrijete pekarske stavke

Kada zagrijavate picu ili druge pekarske stavke u mikrotalasnoj, stavite čašu vode pored njega. Vlaga će zaustaviti tijesto od isušivanja previše i sačuvati hrskavu koricu.

13.Napravite odlicna przena jaja

Przena jaja u tiganj kada ćete da ih prže, ali umesto ulja dodajte malo vode, a zatim stavite posudu na grijače. Kao rezultat toga, dobićete savršene jaja sa tečnim žumancem.

Komentari
Najnoviji članci

© 2014 - 2018 Naslov.ME | Sva prava zadržana. | Posao

Powered by Domen.ME